2022. augusztus 18. Ilona napja
Üdvözöljük honlapunkon
Bemutatkozó prospektusokKözpontErdészetekMátraparkettMűszaki ÜzemFatermékParkettaTermészetvédelemErdei vasutakErdei iskolákSzálláshelyek

Ivánka-szálló

A fővárostól másfél óra autóútra egy varázslatos vidék várja a turistákat. Az Óbükk vagy más néven Heves-Borsodi-dombság vadregényes tája, gazdag növény- és állatvilága igazán figyelemreméltó, mégis szinte ismeretlen a túrázók előtt. Ebben a környezetben várja a túrázókat az EGERERDŐ Zrt. felújított turistaszállása, mely a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program segítségével újult meg.


A Heves-Borsodi-dombság természeti szépségben, látnivalókban, erdészeti értékekben felveszi a versenyt a Mátra és a Bükk közismert tájaival. A terület talán legismertebb szépsége az Arlói-tó, amely festői környezetben, hegyek ölelésében helyezkedik el. A vidék völgyei a hegyvidékekre jellemzőek. Gyepes-völgy a völgyfenéken csörgedező patakokkal, vizes rétekkel és égeresekkel páratlan élőhelyet biztosít növényeknek, állatoknak egyaránt.

A felújított épület Ózd vonzáskörzetében, Arló községhatárban a Gyepes-völgyben, az arról leágazó Ivánka-völgy elején helyezkedik el. A környéken több turistaútvonal halad, és a kerékpárosok is találhatnak itt 15-20 km-es kerékpáros körtúrákat. A ház a nagy múltú Kohászok útjának nevezett turistaút mentén található, amely az észak-magyarországi kohászvárosokat, Salgótarjánt, Ózdot és Miskolcot köti össze.

Az épület 1965-ben épült munkásszállóként, akkor az ország legfejlettebb munkásszállójaként tartották számon. A folyosóról fűthető cserépkályhák, az öltözők, zuhanyozók, a mettlachiburkolatos ebédlő, a bodrogkeresztúri kőből készült lábazat mind az akkori technika csúcsát jelentette.
A 34 millió forintos beruházás során egy 14 fő befogadására alkalmas modern turistaházat hozott létre az erdőgazdaság. Megvalósult a nyílászárók, belső burkolatok cseréje, a fűtésrendszer korszerűsítése és az épület teljes külső szigetelést kapott. Felújításra került a konyha, a fürdőszobák és szennyvíz tartály. Az erdőgazdaság céljai között szerepel, hogy az épület hozzájáruljon a környezeti neveléshez, és erdei iskola programokhoz is lehetőséget biztosítson a térségi oktatási intézmények számára.

Bővebb információ:
Újvári Gyula gondnok - 30/668-6281

EGERERDŐ Zrt. Szilvásváradi Erdészet
e-mail: szilvasvarad.erd@egererdo.hu

EGERERDŐ Zrt. - A jövő szolgálatában!

www.egererdo.hu, Egererdő Zrt. © 2022. Minden jog fenntartva.
CégadatokKapcsolatImpresszumKirendeltségek, területi képviseletek