2022. augusztus 10. Lőrinc napja
Üdvözöljük honlapunkon
Bemutatkozó prospektusokKözpontErdészetekMátraparkettMűszaki ÜzemFatermékParkettaTermészetvédelemErdei vasutakErdei iskolákSzálláshelyek

Bátonyterenyei Erdészet

A Bátonyterenyei Erdészet 8 község (Dorogháza, Jobbágyi, Mátramindszent, Bátonyterenye-Nagybátony, Pásztó, Szuha, Szurdokpüspöki, Tar) határában, 7.500 hektár állami erdőterületen gazdálkodik. Az erdészet területe három nagyobb tömbre tagolható: Bátonyterenye - Szuha - Mátramindszenti tömb, Mátrakeresztesi és a Pásztó - Szurdokpüspöki tömb. Két legtávolabbi pontunk légvonalban mintegy 70 km.

 

 

A tengerszint feletti magasság 100-970 m, az évi átlagos csapadék 500-1000 mm. A legjellemzőbb erdőtársulások a bükkösök és a gyertyános-tölgyesek, valamint a cseres-tölgyesek.

 

Élőfakészlet: 1,6 millió m3

Éves növedék: 48 ezer m3

 

 

 

 

A társadalmi és természetvédelmi elvárásoknak megfelelően erdészetünk jelentős területet kezel szálalással, illetve a szálaló vágással. Ezen kívül 90%-os arányú a természetes felújítás a területen.

Az erdészet évente nettó 20.000 m3 vastagfát termel, melyből jelentős a bükk rönk, illetve a kocsánytalan tölgyrönk választék. Ezen kívül jelentős keménylombos hosszú, illetve rövid tűzifát termelünk és értékesítünk, jellemzően a lakosság körében.

 

 

 

 

 

 

Erdőgazdálkodás mellett erdészetünk vadgazdálkodással is foglalkozik. A dámszarvason kívül mind a négy nagyvad faj megtalálható a területünkön. Gímszarvas és őz állományunk gyenge-közepes, muflon állományunk viszont kiváló. Évente több 80-90 cm-es trófeájú muflon kos kerül terítékre az erdészetnél.

Minden kedves vadászni vágyó vendégünket szeretettel várjuk!

 

 

A Bátonyterenyei Erdészetnél erdei iskolai foglalkozásokat tartunk alsó- és felsőtagozatosoknak, képzett erdész szakemberek irányításával. A Fenyvespusztai Erdészeti Erdei iskola a jövő generáció szellemi és környezeti nevelésének elsőrangú színhelye.

www.egererdo.hu, Egererdő Zrt. © 2022. Minden jog fenntartva.
CégadatokKapcsolatImpresszumKirendeltségek, területi képviseletek