2022. augusztus 10. Lőrinc napja
Üdvözöljük honlapunkon
Bemutatkozó prospektusokKözpontErdészetekMátraparkettMűszaki ÜzemFatermékParkettaTermészetvédelemErdei vasutakErdei iskolákSzálláshelyek

Parádfürdői Erdészet

A Parádfürdői Erdészet a Kelet-Mátra északi és déli oldalán, Bodony, Domoszló, Kisnána, Markaz, Mátraballa, Parád, Parádsasvár, Recsk, Sirok, Verpelét, és Vécs községek területén, mintegy 11.500 hektáron folytat erdőgazdálkodási tevékenységet.
 
 
 
 
 
 
A domborzat igen tagolt, középhegységi jellegű. Az erdészet legmagasabb pontja a Kékes (1014 m). Leggyakrabban előforduló természetes erdőtársulások: bükkösök, gyertyános-kocsánytalantölgyesek, cseres-kocsánytalantölgyesek és cseresek. Az erdészet területének 60%-án (kb. 7.000 hektáron) a Mátrai Tájvédelmi Körzet látja el a természetvédelmi szakhatósági feladatokat.
 
 
 
A Parádfürdői Erdészet szakmai tevékenységi köre tartalmazza az alapágazatokat. (maggazdálkodás, csemetetermelés, erdőfelújítás, fahasználat, vadgazdálkodás) Erdeink 90%-a, az idős állományok fái által termett, majd lehullott makkból kikelő csemetével kerül, természetes módon felújításra, ami az erdők folyamatos fenntartásának egyik legkívánatosabb módja. Ezzel az eljárással tudjuk biztosítani, hogy már a fakitermelések megkezdése előtt, az anyaállomány alatt, annak védelmében növekszenek, a jövő erdejének alapját képező facsemeték, amelyek garantálják a területen a folyamatos erdőborítást.
 
Fakitermelésünk a tartamos erdőgazdálkodásnak megfelelően nem haladja meg a szakhatóságok által jóváhagyott üzemtervi kitermelési lehetőségeinket. Területünkön a hazai vadászható nagyvadfajok közül a gímszarvas, a muflon, az őz, a vaddisznó és elvétve a dám található meg.
 
 
 
 
Jelentős az erdészet közjóléti tevékenysége, amit a kedvelt kiránduló és pihenőhelyek fenntartása, fejlesztése érdekében fejtünk ki. Kérjük, hogy zavartalan kikapcsolódásuk érdekében az erdőterületen kihelyezett tájékoztató és tiltó táblák iránymutatásait vegyék figyelembe. Kívánjuk minden látogatónknak, hogy érezze jól magát erdeinkben, és a (36) 364-206-os telefonszámon várjuk kérdéseiket, észrevételeiket.

www.egererdo.hu, Egererdő Zrt. © 2022. Minden jog fenntartva.
CégadatokKapcsolatImpresszumKirendeltségek, területi képviseletek