2022. augusztus 18. Ilona napja
Üdvözöljük honlapunkon
Bemutatkozó prospektusokKözpontErdészetekMátraparkettMűszaki ÜzemFatermékParkettaTermészetvédelemErdei vasutakErdei iskolákSzálláshelyek

Vadászterületek jellemzése

ÉSZAK-DOMBVIDÉK
 
Az Északi-középhegység erdőgazdasági tájcsoportán belül a Heves-Borsodi-dombságon található 6.400 hektáros vadászterület. Tengerszint feletti magasság 300-400 m. 90 %-os az erdővel való borítottság. Meghatározó fafajok: tölgy, bükk, cser, akác. Jellemző a dús cserjeszint és a víz állandó jelenléte. Minimális a mezőgazdasági terület. Adottság és a vadállomány minősége szerint a Zrt. legjobb vadászterülete.

 
BÜKK
 
A vadászterület a Bükk-hegység nyugati részén található közel 23.000 hektáron. A terület tengerszint feletti magassága 300-900 m, erdősültsége kb. 90 %. Az állományalkotó főfafajok: tölgy, bükk, cser. Az alacsonyabban fekvő területek megfelelő cserjeborítottságúak. A vadászterület zöme gyenge élőhely kategóriájú, ennek megfelelően a trófeás vad is gyenge és közepes minőségű. A vadászterületen a Szilvásváradi Erdészet üzemeltet egy 300 hektáros muflon és vaddisznó tartására alkalmas vadaskertet.

 
MÁTRA
 
A vadászterület nagysága 28.000 hektár, mely 90 %-ban erdősült. A Mátra-hegység szinte teljes egészét magába foglalja. Az alacsonyabb részeken a vad számára nélkülözhetetlen dús cserjeszint található. Vadászat szempontjából a hegység keleti és déli oldala a meghatározó. Itt a trófeás vad minősége is jobb az északi oldalénál. A vadászterületen két vadaskert található. Verpelét község határában egy 1.200 hektáros, a Mátrafüredi Erdészet területén pedig egy 350 hektáros kert üzemel. Mindkét vadaskert muflon és vaddisznó tartására alkalmas.

www.egererdo.hu, Egererdő Zrt. © 2022. Minden jog fenntartva.
CégadatokKapcsolatImpresszumKirendeltségek, területi képviseletek