2022. augusztus 18. Ilona napja
Üdvözöljük honlapunkon
Bemutatkozó prospektusokKözpontErdészetekMátraparkettMűszaki ÜzemFatermékParkettaTermészetvédelemErdei vasutakErdei iskolákSzálláshelyek

Cégismertető

Az állami erdők gondos gazdája

 

Az EGERERDŐ Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság Magyarország legnagyobb összefüggő erdővel borított hegyvidéki tájának, az Északi-középhegységnek három egymástól eltérő arculatú területén: a Mátrában, a Bükk nyugati részén és a Heves-Borsodi-dombvidék területén gazdálkodik, elnyúlva egészen az Alföld északi részére. Fenti területeken az erdőssztyepptől a bükkös klímáig terjedően változatos erdőállományokkal gazdálkodunk.

 

A Társaság központja Egerben található. A cég szervezetén belül 7 hagyományos erdészet végzi az erdőgazdálkodási, vadgazdálkodási és közjóléti feladatokat. Az erdészetek területe 600-1200 hektáros ún. erdészkerületekre osztott. Az erdészkerületekben folyó munkákat szakvállalkozókkal ill. a közmunkaprogram keretében foglalkoztatott személyekkel végeztetjük, melyek irányítását jogosult erdészeti szakszemélyzetként, erdésztechnikus végzettségű kerületvezető erdészeink végzik. A szakmai munkákat az ágazatokért felelős okl. erdőmérnök végzettségű műszaki vezetők és az erdészetvezetők fogják össze.

Társaságunk tulajdonában van a gyöngyösi telephelyű Mátraparkett. A gyár korszerű technológiával a fát örök értékké teszi, ami hosszú időn keresztül szolgálja akár az Ön kényelmét is.

 

Szakembereink alapvető célkitűzése a kezelésükre bízott erdők tartamos, hosszú távon történő szakszerű kezelése, valamint a természetszerű erdőgazdálkodás fenntartása. Ennek köszönhetően folyamatosan növekszik állományaink élőfakészlete, ami köszönhető a természetközeli erdőgazdálkodásnak.

 

Erdőgazdálkodási feladatainkat az illetékes hatóságok folyamatos felügyelete mellett, az Erdészeti Igazgatóság által készített tíz évre szóló erdőterv alapján végezzük.

 

Az EGERERDŐ Zrt. alapvető feladata az erdő hármas funkciójának egyensúlyban tartása. Így amellett, hogy a gazdálkodásunk során munkahelyeket teremtünk és alapanyagot biztosítunk más ágazatok számára, gazdálkodásunk pénzügyi eredményéből fedezzük   védelmi és közjóléti feladatainkat. Ezt a sokrétű munkát azonban csak akkor tudjuk megvalósítani, ha az erdész egy személyben gazdálkodó, természetvédő és az erdő látogatóinak gondos vendéglátója is.

www.egererdo.hu, Egererdő Zrt. © 2022. Minden jog fenntartva.
CégadatokKapcsolatImpresszumKirendeltségek, területi képviseletek