2022. augusztus 18. Ilona napja
Üdvözöljük honlapunkon
Bemutatkozó prospektusokKözpontErdészetekMátraparkettMűszaki ÜzemFatermékParkettaTermészetvédelemErdei vasutakErdei iskolákSzálláshelyek

Erdei iskolák

Gyere, járj velünk iskolába!

 

Jól tudjuk, hogy a természet és az ember kölcsönösen hat egymásra. Az erdész ennek a kölcsönhatásnak ismeretében hozza meg mindennapi döntéseit. Ezek a döntések az erdő életében akár 200 évig is éreztetik hatásukat, ezért nagyon fontos, hogy erdészek a mindennapi munkájuk során hosszú távú, felelősségteljes döntést hozzanak.

 

Ezen jövő alapját a gyermekeink jelentik. Sajnos a mai kor gyerekeit gyakran hatalmába keríti az információkban ugyan gazdag, de a természettől elszakadt számítógépes világ. Ennek ellensúlyozására és a fiatalok szemlélet- és magatartásformálására, környezettudatos nevelésére hoztuk létre az erdészeti erdei iskoláinkat.

 

Az EGERERDŐ Zrt. három erdészeti erdei iskolát működtet, amelyek Szilvásváradon, Mátrafüreden és Bátonyterenyén látogathatók. Itt erdész kollégáink hegyet-völgyet bejárva megismertetik a látogatót a csodás környezet rejtelmeivel, a hegyvidéki növény- és állatvilág életközösségeivel, az erdei ökoszisztémák működésével és az erdőgazdálkodás néhány gyakorlati fogásával is.

 

Az oktatási programok a következő egymásra épülő ismeretkörökből állnak:

   - természetismeret

   - ökológiai jelenségek

   - erdészeti ismeretek

   - környezetismeret

 

A szerteágazó erdei iskolás foglalkozások mellett a gyerekeknek lehetőségük nyílik többek között erdei kisvasutazni, lovagolni, íjászkodni, kreatív kézműves foglalkozásokon részt venni, sétakocsikázni, éjszakai vadlesre menni.

 

Az izgalmas programoknak köszönhetően erdei iskoláink egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ezért a társaságnak célja ezek fejlesztése. Szilvásváradon, a Szalajka-völgyben működő erdészeti erdei iskolánk és erdei vasutunk megújulására és fejlesztésére ökoturisztikai pályázat során sikerült forrást nyerni. Ennek eredményeképpen a Szalajka-völgy látogatottabb részei: a szabadtéri erdei múzeum, a szabadtéri foglalkoztató és a Gloriett-tisztás megújulnak, a kisvasút és a völgyben futó erdészeti út is felújításra kerülnek.

 

Erdei iskoláinkon kívül sok érdekes információval gazdagodhatnak az erdőjárók a tanösvényeinket végigjárva. Több helyszínen, például a szilvásváradi Szalajka-völgyben, a felsőtárkányi Vörös-kő-völgyben és a Mátrában a Szalajka-háznál várjuk Önöket színes képekkel illusztrált oktatótáblákkal és terepi megfigyelésekkel.

 

Erdei iskoláink szeretettel várják az óvodásoktól, az általános iskolásokon keresztül a főiskolás korosztályig az érdeklődőket, az év minden napján az egynapostól az egyhetes programokig.

 

A konkrét időpontokról és programokról az alábbi elérhetőségeken tájékozódhatnak:

 

Fenyvespusztai Erdészeti Erdei Iskola

Nagy Zsolt, tel.:32/353-281

 

Mátrafüredi Erdészeti Erdei Iskola

Dudás Béla, tel.: 37/320-025

 

Szilvásváradi Erdészeti Erdei Iskola

Zsidai Sára Eszter, tel.: 70/514-0979

 

Gyere és tanulj velünk!

www.egererdo.hu, Egererdő Zrt. © 2022. Minden jog fenntartva.
CégadatokKapcsolatImpresszumKirendeltségek, területi képviseletek