2022. augusztus 18. Ilona napja
Üdvözöljük honlapunkon
Bemutatkozó prospektusokKözpontErdészetekMátraparkettMűszaki ÜzemFatermékParkettaTermészetvédelemErdei vasutakErdei iskolákSzálláshelyek

Fatermék

Lakossági fa tüzelőanyag árjegyzék és tájékoztató elérhető itt.

Az erdőgazdaság évi nettó vastagfa kitermelése cca. 200.000 m3. Ez a szám évről évre alatta marad a kitermelési lehetőségeknek, így az élőfakészlet az EGERERDŐ Zrt. területén folyamatosan nő, a fenti fakitermelési tényszám mellett is.
Fafaj összetételben kb. 30-30-30%-os arányt képvisel a bükk, a tölgy és a cser. A fennmaradó 10%-ot a fenyő és a különböző elegyfajok, így a gyertyán, a kőris, juhar, stb. teszi ki.
Hegyvidéki kitettségeink és a különböző védettségek miatti magas vágásfordulók nem kedveznek a jó minőségű iparifának, így ezek döntően gyenge-közepes kategóriába esnek.
Az erdőgazdaság az elsődleges fatermékek esetében úgy belföldi, mint export (EU-n belül kiszállítás) tevékenységet végez. A kiszállítás fő iránya Ausztria, Csehország és Szlovákia. Ide azt az anyagot szánjuk, ami itthon csak piaci ár alatt lenne értékesíthető. A belföldi iparifa ellátást hangsúlyozottan kezeljük, mivel számunkra fontos a helyi kis üzemek alapanyaggal való ellátása, hogy munkát tudjon adni a környezetében lakó embereknek.
 
 
 
Hámozási lemezrönk bükk fafajból
Döntően hazai hagyományos rétegeltlemez-gyártáshoz szállítjuk, de ebből készülnek Csehországban a MAGNUM minőségű jégkrémek fapálcikái is.

Fűrészrönk bükk és tölgy fából
MSZ I-III. oszt. minőségben termeljük, de a bükkből jelentős tétel Ausztriában kerül feldolgozásra.

Papírfa, rostfa
Menyisége jelentős részarányt képvisel, döntően ausztriai és szlovák viszkóz és papírgyárak részére kerül kiszállításra.


Lakossági tűzifa

A lakosság tűzifával való ellátását kiemelt helyen kezeljük. Ezt a választékot általában 1m-es hosszban, az erdőből árusítjuk. Az elszállítás már a vevő feladata, de szükség esetén az erdőgazdaság fuvarozói előre egyeztetett tarifa mellett házhoz szállítják a fát. Minden vevő biztos lehet abban, hogy a részvénytársaság annyi fát fog átadni, amennyinek az árát kifizették. Valamennyi szállítmányunkat névre szóló számlával ill. szállítólevéllel látjuk el.

Kandallófa
Azon vevők igényét is ki kívánjuk szolgálni, akik nem tudják a méteres tűzifát feldarabolni és hasogatni. Őket a Mátrafürdedi Erdészet Gyöngyösi Rakodóján, illetve a Felsőtárkányi Erdészet Eger-Felnémeti Rakodóján szolgáljuk ki.

Faapríték
Az erdőgazdaság jelentős beruházást végzett, hogy az egyre több faaprítékkal üzemelő kis- és közepes fűtőműveket elláthassa ezzel az anyaggal. Nagyobb mennyiség és megfelelő tárolótér esetén helyi aprítást is végzünk, amikor is az általunk kitermelt tűzifát a vevő telephelyére szállítjuk és ott végezzük el az aprítást, ha ennek a helyi környezetvédelmi feltételei fennállnak. Egyéb esetekben az idén létrehozandó aprítékbázisunkról kívánunk folyamatos készlet mellett kiszolgálást végezni, amit saját 90 m3-es kamionjainkkal is meg tudunk oldani. Az erdőgazdaság területén kívül is végzünk béraprítást, amennyiben arra igény jelentkezik.

 

www.egererdo.hu, Egererdő Zrt. © 2022. Minden jog fenntartva.
CégadatokKapcsolatImpresszumKirendeltségek, területi képviseletek