2022. augusztus 18. Ilona napja
Üdvözöljük honlapunkon
Bemutatkozó prospektusokKözpontErdészetekMátraparkettMűszaki ÜzemFatermékParkettaTermészetvédelemErdei vasutakErdei iskolákSzálláshelyek

Termékek

Részvénytársaságunk az alábbi termékcsoportokkal áll ügyfelei rendelkezésére:

 

Fatermék

Parketta

 

Használj fát!

 

Az EGERERDŐ Zrt. a vagyonkezelt erdőterületeit jellemzően az erdőgazdálkodási tevékenységek részét képző fakitermelés során hasznosítja. A fahasználatok során az erdőből kitermelt faanyagból különböző méretű és minőségű választékokat készítünk. A fatermékek esetében legnagyobb volument a sarangolt választékok (papírfa, rostfa, tűzifa) és a fűrészipari alapanyag (lemezipari és fűrészrönk, fafeldolgozási fa) értékesítése képviseli. Az állományaink minőségi jellemzői miatt a tűzifa aránya több mint 2/3. A fatermékek közel 90%-át hazai piacon értékesítjük.

 

Ebből az értékes faanyagból számos olyan eszköz és tárgy készül, melyeket nap mint nap használunk. Gondoljunk csak a faszénen sült vadhúsokra tölgyfahordóban érlelt vörösborral, az erdő mélyén bujkáló rönkházra, egy szép fenyő szekrénysorra a parkettázott szobában, a fából készült kerti bútorokra, a jégkrémpálcikára és fogpiszkálóra, egy-egy jó könyvre, vagy épp arra, milyen jól esik megmelegedni a kandalló tüze előtt...

 

A társaságunkhoz tartozik a Mátraparkett, ahol közel fél évszázad tapasztalatát felhasználva dolgozunk az Ön kényelméért. Több fafajtából, számos minőségben és méretben gyártjuk parkettáinkat, hogy vásárlóink változatos igényeit kielégítsük.

 

Miért használjunk fát?

 

A lakásban azért érdemes igazi fát használni, mert

-           nagyon jó hő- és hangszigetelő,

-           egészséges burkolat,

-           nem vált ki allergiás reakciókat,

-           újratermelődő alapanyag,

-           soha sem megy ki a divatból,

-           és az Ön lakását is valódi otthonná változtatja!

Fűtésre azért használjuk a fát, mert

-           környezetbarát fűtőanyag,

-           megújuló energiaforrás, tehát a kivágott fa természetes módon, viszonylag rövid idő alatt újratermelődik,

-           attól, hogy fával fűtünk, nem csökken Magyarország erdővel borított területe,

-           elégetése során kevesebb szén-dioxid keletkezik, mint amennyit a fa élete során felvett, és jóval kevesebb, mintha fosszilis energiaforrásokat használnánk

-           a fát az Ön igényeinek megfelelő minőségben használhatja fűtésre: tűzifaként, aprítékként, pelletként vagy bricketként,

-           a fafűtéssel függetlenítjük magunkat a gáznagyhatalmaktól,

-           ezzel Ön is tehet a klímaváltozás megállításáért!

-          

Az energiapiac változásai visszavezettek minket a fa alapú tüzeléshez. A hagyományos tűzifa mellett egyre nagyobb teret hódít az apríték, mely nagyobb hatásfokkal, kapcsolt energiaként pedig akár áram előállítására is használható. Erre a valós igény kiszolgálására tett beruházást az EGERERDŐ Zrt., amikor 2010 évben vásárolt egy Jenz típusú mobil aprítógépet és két 90 m3-es aprítékszállító pótkocsit.

 

A cég keményfa aprítékot állít elő olyan tömörfából, mely egyéb ipari célra már nem hasznosítható. Ez a jó minőségű faapríték a fanyesedékből, vagy hulladékfából készült aprítékkal ellentétben, a legmesszebb menőkig alkalmas az igényesebb, automatizált kazánok fűtésére is, melyekben az apríték akár 90%-os hatásfokkal is elégethető.

 

Az EGERERDŐ Zrt. faaprítéka a vevő kívánsága szerinti szemcsenagyságú, tömörfa tartalma miatt alacsony hamutartalmú, valamint a természetes szárítási lehetőséget kihasználva, 30% vagy az alatti nedvességtartalommal bír.

 

Cégünk 2011 őszétől egy bioenergetikai udvart üzemeltet Eger-Felnémet városrészben, ahol megfelelő fedett tároló helyek kialakításával folyamatos aprítékot, pelletet, fabriketett, valamint darabolt és hasított tűzifát árusítunk, helyi hivatalos mérlegeléssel.

 

Társaságunk a fentebb részletezett megújuló energiaforrásokat tartamos, folyamatosan fenntartható, természetközeli erdőgazdálkodási módszerek alkalmazásával, a vonatkozó erdészeti és természetvédelmi jogszabályok maradéktalan betartásával állítja elő.

 

Ön is védje a Földet és használjon fát!

www.egererdo.hu, Egererdő Zrt. © 2022. Minden jog fenntartva.
CégadatokKapcsolatImpresszumKirendeltségek, területi képviseletek